Op sociale media worden niet alleen tekst en stilstaand beeld gedeeld. Ook verschijnen hier met regelmaat video's. Wat gebeurt er mee als je deze meeneemt in Mijn Boek? Hier wordt uitgelegd hoe dat werkt. Wil je liever direct aan de slag gaan, ga dan hier verder.

filmpjes in Mijn Boek

Kan je echt filmpjes van Facebook meenemen in Mijn Boek? Ja inderdaad is dat mogelijk. Je kunt zelfs de filmpjes nog afspelen mits ze nog beschikbaar zijn online.

Als je een filmpje via Facebook hebt gedeeld, wordt deze met stilstaand beeld en een code weergegeven in het boek. De code, een zogeheten QR-code, bevat een url waar de video staat en dan af te spelen is. Deze code kan met jouw smartphone gescand worden om de video te starten. Hoe leuk om deze herinnering nog eens te bekijken.

qrcode

QR scanner

Voor het scannen van de QR code in Mijn Boek heb je een QR scanner nodig. Als je nog geen scanner hebt, zijn deze veelal gratis te downloaden voor smartphone en tabblad. Je kunt ze vinden onder verschillende namen/varianten. Ga naar de appstore of playstore om de app te zoeken.

Als je de app hebt gedownload en geïnstalleerd, start je eerst de QR Scanner op. Zorg wel dat de scanner via jouw camera (bar)codes kan lezen. Als de camera is opgestart, richt deze dan op de QR code naast de foto in het boek. De QR code ziet er uit als een vierkantje allemaal kleine vierkantjes er in (zie als voorbeeld hiernaast).

Als de code is herkend, hoor en zie je dat meestal direct. In veel gevallen wordt je dan gevraagd of je naar de betreffende verwijzing wilt gaan. Als je dat bevestigt, verschijnt de video/film van jouw Facebook.

bestel Mijn Boek

Als je dus veel video's en filmpjes hebt gedeeld kan je deze ook mooi bewaren in Mijn Boek. Geen excuus om jouw eigen herinnering vast te leggen.

Ga naar Mijn Boek en bestel !